Een gebruiksvriendelijke website zorgt voor meer conversie op je site

gebruiksvriendelijke-website

Aan de dag van vandaag heeft bijna ieder bedrijf of organisatie een website. Dit omdat mensen aan de dag van vandaag vaak online op zoek gaan naar een specifiek product of een specifieke dienst. Daarom is het ook van belang dat wanneer je een website hebt, je er eveneens voor zorgt dat dit ook een gebruiksvriendelijke website is. Wanneer je namelijk beschikt over een gebruiksvriendelijke website zal je merken dat dit eveneens zorgt voor meer conversie. Wanneer bezoekers op jouw website op een eenvoudige wijze op zoek kunnen gaan naar een product of dienst en in één oogopslag beschikken over de juiste informatie zal dit in veel gevallen resulteren in meer conversie. Conversie wil zeggen het verkopen van. Mensen zullen dus sneller geneigd zijn om een aankoop te doen via jouw website op het moment dat jij als ondernemer, of als eigenaar van een organisatie, beschikt over een gebruiksvriendelijke website. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat coaches over een gebruiksvriendelijke website beschikken.

Website voor coaches

Veel coaches hebben een website waarop informatie is te vinden over de coaches en over de verschillende diensten die de desbetreffende coach aanbiedt. Er zijn verschillende soorten coaches die allemaal verschillende diensten aanbieden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een voedingscoach die een trainingsprogramma aanbiedt voor mensen die graag af willen vallen. Maar ook aan een coach die is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen die kampen met burn out klachten. Voordat mensen een coach inschakelen zijn er vaak een aantal drempels waar deze mensen overheen moeten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een stukje schaamte waar veel mensen mee kampen. Voordat mensen daadwerkelijk een coacht inschakelen zullen zij in veel gevallen eerst op zoek gaan naar een geschikte coach en naar informatie over de diensten die worden aangeboden door de coaches. Het is dan ook belangrijk dat de websites voor coaches gebruiksvriendelijk zijn. Iedere coach wil namelijk zoveel mogelijk mensen ondersteunen en begeleiden met een zo goed mogelijk resultaat. Vrijwel alle website voor coaches zoeken dan ook graag beschikken over een gebruiksvriendelijke website.

Een gebruiksvriendelijke website

Bij een gebruiksvriendelijke website komt vaak heel wat kijken. Het maken van een website is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Iedere ondernemer heeft namelijk een aantal eisen waar zijn of haar website aan moet voldoen. Wanneer je de eigenaar bent van een webshop is het belangrijk dat (potentiële) klanten op een eenvoudige wijze producten via jouw website kunnen aankopen. Hierbij is het van belang dat deze (potentiële) klanten via een aantal betaalmethoden hun aankopen via jouw website kunnen betalen. Wanneer je de eigenaar bent van een coaching praktijk  en gespecialiseerd bent in het behandelen en begeleiden van mensen die kampen met burn out gerelateerde klachten is het van belang dat (potentiële) klanten en doorverwijzers voldoende informatie op jouw website kunnen vinden en op een eenvoudige wijze contact op kunnen nemen met jou als coach. Wanneer er gesproken wordt over het contact op nemen met jou als coach via jouw website kun je bijvoorbeeld denken aan een chatfunctie in de vorm van whatsapp bijvoorbeeld. Veel mensen hebben vaak behoefte aan het in contact komen met iemand via een laagdrempelige manier. Whatsapp is een mooi voorbeeld van zo’n laagdrempelige manier. Wanneer mensen kampen met bunr out gerelateerde klachten, zitten zij er vaak niet op te wachten dat ze meteen telefonisch contact moeten zoeken en meteen al hun klachten moeten verwoorden aan jou als nog onbekende coach. Voor vrijwel elke ondernemer is een gebruiksvriendelijke website dan ook anders. Wanneer jij ondernemer bent en graag wil beschikken over een gebruiksvriendelijke website, zijn er talloze bedrijven die je in kunt schakelen voor het laten maken van zo’n website. Als ondernemer wil jij vaak doen wat je het liefste doet en waar jij goed in bent. Het is dan ook aan te raden om het maken van een gebruiksvriendelijke website uit te besteden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *